Köra NLS som tjänst

Från och med 2012-03 finns det möjlighet att installera licensprogrammet på servern som en tjänst direkt under installation.

​För att köra ett äldre licensprogram som en tjänst finns en anvisning nedan:

På Microsofts hemsida finns det ett programpaket för nedladdning som kan användas för att köra ELPROCAD NLS (cnchntlk.exe) som en tjänst. Programmet heter SrvAny och ingår bla i Windows Server 2003 Resource Kit. Sök efter SrvAny på hemsidan och använd sedan den för att köra vår licensprogramvara som en tjänst. Det följer med hjälpfiler som beskriver hur man installerar och använder programmet .

Vi rekommenderar att man först installerar licenshanteringen enligt vår standardinstallation. När detta är testkört och fungerar kan man gå vidare med installationen av SrvAny.

Installation av SrvAny

 1. Tag bort eventuella automatiska uppstarter av ELPROCAD NLS som kan finnas i Autostart / Startup. Det går inte att köra ELPROCAD NLS både som tjänst och som automatstartat program.
 2. Gör installationen av SrvAny. Se till att installationen görs i NetLock-mappen. Starta inte tjänsten efter avslutad installation.
 3. Kontrollera installationen genom att titta i registret. ImagePath ska innehålla sökvägen till NetLock-mappen. (För att starta Registereditorn väljer man kommandot Kör på startmenyn. Skriv regedit i dialogrutan som visas och klicka på OK.)
  Helpdesk: NLS som tjänst
 4. Kontrollera att strängvärdena AppDirectory och Application finns samt att de innehåller korrekta sökvägar. Om någon av dessa inte finns måste de skapas manuellt. (För att skapa nytt strängvärde högerklickar man på den högra ytan och väljer Nytt strängvärde.)
  Helpdesk: NLS som tjänst
 5. Välj Egenskaper för tjänsten. Välj under fliken Inloggning att Lokalt systemkonto ska användas samt Tillåt att tjänsten fungerar interaktivt med skrivbordet, se nedan:
  Helpdesk: NLS som tjänst
 6. Starta tjänsten under fliken Allmänt. Nu är installationen klar.
Betygsätt artikeln:0000