Utskrift till PDF

Vi själva använder en pdf-skrivare som heter BroadGun PdfMachine. Det är inget som vi säljer eller supportar men vi brukar rekommendera den. En smart funktion är att den direkt kan skriva in alla blad i en pdf.

Prova en freeware:
http://www.broadgun.com/genp/download.shtml


Versioner från ic 5.0

Historik: När det gäller Previous Plot kan det vara bra att känna till att Bricsys (Bricscad) ändrat i funktionen till V13. För den som önskar kan man läsa om detta på deras Forum.

För att använda samma utskriftsinställningar vid varje utskrift, och inte de unika inställningarna som lagras i varje dwg, används en anpassad Script. Utgå från scripten Skriv ut på MinSkrivare. Se anvisningen Anpassa scripten Skriv ut på MinSkrivare. Kör sedan den anpassade scripten med hjälp av Projektautomatiken:

Helpdesk: Projektautomatik / Utför script


Versioner lägre än ic 5.0

Börja med att öppna ”den första” dwgn och välj kommandot Print under File-menyn. Kontrollera att alternativet Previous plot är valt (kommande utskrifter blir då lika som föregående):

Helpdesk: Use plot settings

Är inte inställningarna rätt ändrar du dessa och gör först en testutskrift.

För att skriva ut flera blad samtidigt använder du nu Projektautomatiken:

Helpdesk: Projektautomatik / skriv ut flera blad

Använder du enkelbladsritningar kan man behöva köra en Script för att få utskriften att fungera tillfredsställande. Utgå från scripten Plotta på ”Min skrivare”. Välj Edit script, ange din skrivare isf texten MinSkrivare och spara filen.

Betygsätt artikeln:0000